De herkomst van de NATO band October 15 2014, 0 Comments

Of je nou wel of niet van een NATO bandje hebt gehoord, iedereen heeft er vast wel eens een gezien. De nylon horloge banden zijn de laatste tijd niet meer uit de horlogewereld weg te denken. Van een Timex Weekender, tot een $7,000 Rolex Submariners tot een $50,000 Patek Philippes, NATO Banden zijn overal te vinden. NATO's zijn leuk, functioneel en makkelijk verwisselbaar. Verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, NATO's zijn een perfecte manier om je horloge aan te passen aan jouw dag. Maar waar komen deze banden eigenlijk vandaan?

Er zijn verschillende verhalen over waar de NATO band vandaan komt. Sommige zeggen dat NATO komt van het franse woord ''natte'' wat ''matting'' betekend in het engels, een soort vezel van een plant waarvan textiel gemaakt werd. Vroeger gebruikte Europese ontdekkingsreizigers dit textiel om hun horloges aan hun polsen vast te maken. Reizend over de hele wereld verspreidde ze de NATO trend.

Een ander verhaal is dat de NATO (North Atlantic Treaty Organisation) band was gemaakt voor duikers in het leger. Het Britste ministerie van veiligheid wilde een horloge band die tegen alle invloeden bestemd was, speciaal voor hun beste duikers. De specificaties van de horloge band waren precies: geweven nylon 1.2 mm dik, gemaakt uit een stuk texiel, met gaten van, 20 mm wijd, dit 280 mm lang. In die tijd werd de NATO band genoemd naar zijn bestelcode, G10.

Ongeacht zijn afkomst zijn NATO banden bestemd tegen alle omstandigheden: tegen invloeden zowel op het land als in het water, tijdloos, hypo allergeen, zeer comfortabel, makkelijk uit wasbaar en snel te vervangen. Een horloge band zowel voor de sport types, als voor de klassieke gentleman. Een horloge band die past bij iedereen, elke dag van het jaar.