De geschiedenis van Timex March 05 2014, 0 Comments

Timex is het oudste merk dat wij in ons assortiment hebben. Dit legendarische Amerikaanse horlogemerk dateert van 1854 en bestaat dit jaar dus maar liefst 160 jaar. De eerste Timex horloges werden gefabriceerd in het Amerikaanse Waterbury. Met de betaalbare en betrouwbare Timex horloges boekte het bedrijf grote successen en daardoor werd Waterbury al gauw het ‘Zwitserland van Amerika’ genoemd.

In de jaren 30 van de vorige eeuw, toen polshorloges in de mode kwamen, groeide Timex stevig door en wist het merk zich ook door technologische innovaties en slimme commerciële partnerships te onderscheiden. Zo lanceerde Timex in 1933 de eerste licentie deal ooit met Disney, het Mickey Mouse horloge. 

Op het gebied van TV reclame was Timex ook een pionier. In 1950 kwam het merk met de zogenaamde ‘Torture Tests’ om extra vertrouwen te wekken bij de consument. In deze commercials werden Timex horloges onder heftige omstandigheden getest om te bewijzen dat een Timex in iedere omstandigheid zou blijven werken. De beroemde slogan die daarbij gebruikt werd, inmiddels een gezegde in Amerika, was: “It takes a licking and keeps on ticking.”

 

De onderstaande video toont één van die eerste commercials waarbij een Timex horloge de torture test ondergaat. De presentator was destijds een nationaal bekende nieuwslezer in Amerika. 

Timex is met recht een 'all american icon'. Wat ons betreft is dit het meest originele en authentieke horlogemerk dat er bestaat. Neem een kijkje in ons assortiment Timex horloges.